Wat is massagetherapie voor mij?

Toen ik net aan de opleiding Massage Therapeut begon, kon ik me totaal geen beeld vormen wat massagetherapie precies was en wat een massagetherapeut nou eigenlijk anders doet dan masseren. Gedurende de opleiding kwam ik erachter dat elke therapeut zijn eigen invulling hieraan geeft.
Na alle schoollessen, levenservaring en het uitvoeren van onderzoek voor mijn scriptie werd duidelijk wat massagetherapie voor mij betekent. Ik heb dat destijds als volgt verwoord:

op reis via jouw lichaam
opmerken en voelen wat er op dit moment is
en
dit zonder oordeel met aandacht aanraken
samen
door middel van
oefeningen
ademhaling
massage
een open mind
en liefdevolle intentie 
zodat jij jouw lichaam
 alle signalen die het uitzendt,
kan horen, voelen, accepteren en
loslaten

Hoe kan het jou helpen?

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gedachten en emoties uit het verleden maar ook uit het nu kunnen zich via het lichaam uiten in vage klachten. Vaak heb je al veel geprobeerd om deze klacht te bestrijden en soms blijft de klacht ook een poosje weg.
Door middel van massagetherapie wordt je uitgenodigd om op een andere manier naar jouw klachten te kijken.  We gaan samen op onderzoek, door middel van massages (er hoeft niets te veranderen of worden weggemasseerd), coaching en/of oefeningen. Soms krijg je een thuisopdracht mee.   
Je leert nog beter naar jouw lichaam te luisteren zodat het kan ontspannen en het zelfhelend vermogen kan activeren. Jij komt weer in balans. Uiteindelijk wordt jouw lichaam weer een fijne plek om te bewonen.

Durf jij op de wijsheid van jouw lichaam vertrouwen?