The baby blues

Kraamtranen; ook wel baby blues genoemd, zijn heel normaal na een bevalling.

Als iemand mij dit in mijn zwangerschap had verteld dan had het mij niet zo erg overvallen, zei een lieve mama toen ze na de bevalling kwam voor een mama-massage.

Huilen, snikken, tranen

Kraamtranen; ze voelde geen ‘reden’ om te huilen en toch bleven de tranen stromen. Soms stopte het heel even. Tranen om niets, omdat ze zich opeens zo verantwoordelijk voelde voor haar kleine mopje.

Kraamtranen zijn normaal

Kraamtranen; ook wel baby blues genoemd, zijn heel normaal na een bevalling. Bronnen vermelden dat ongeveer 80% van alle bevallen vrouwen hier mee te maken krijgt (Persoonlijk denk ik dat alle vrouwen).
Meestal komen de waterlanders zo’n 3 dagen na de bevalling en blijven je een paar dagen ‘gezelschap’ houden.
Niet gek toch, je hebt een mega prestatie geleverd; de hele zwangerschap en jouw bevalling, je hormonen zijn uit balans, je slaapt minder en hebt wellicht ook last van je borsten en als je naar je kleintje kijkt voel je waarschijnlijk liefde en tegelijkertijd je heel verantwoordelijk. Naast de tranen kun je ook een korter lontje hebben, je rusteloos voelen of minder snel in slaap kunnen komen.

Geen zorgen

Geen zorgen! Het is heel normaal. En al die kraamtranen… laat ze lekker komen en gaan. Tranen zorgen ervoor dat alles blijft stromen en werken helend.
Jouw lichaam doet het top!
Mocht je twijfelen of heb je naast ‘alleen’ kraamtranen ook aanhoudende andere klachten? Bespreek dit dan met je partner, de kraamhulp of verloskundige of iemand die je vertrouwd.

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *