Overweeg jij om jouw baby te gaan masseren? Met deze tips zorg je voor een goede basis zodat jullie er beiden optimaal van kunnen genieten.

Baby’s vinden het heerlijk om gemasseerd te worden en babymassage is bovendien goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van een baby.
Een babymassage versterkt de band tussen jou en jouw kindje en bovendien is een goede massage ontspannend voor jouzelf als voor jouw kindje. Met onderstaande tips kun je gelijk aan de slag.

Jouw baby heeft 9 maanden lekker veilig in jouw buik gewoond. In jouw buik kent jouw baby geen kou, krampjes of honger. Geboren worden is dan een behoorlijk grote overgang van een veilige rustige plek naar de ‘grote mensen wereld’.
Deze overgang kun je verkleinen door middel van babymassage.

Onderstaande tips geven je een basis voordat je aan de slag gaat.

1 . Rust

Zorg voor een rustige plek en zet je telefoon op stil. Het lijkt onbenullig maar een telefoon, radio of andere afleidingen zorgen ervoor dat je niet met jouw volle aandacht bij jouw baby bent. Niet fijn voor jou en al helemaal niet fijn voor jouw baby. Baby’s zijn erg gevoelig voor prikkels en zullen juist onrustig worden en dat is niet waarvoor je wilde gaan masseren toch! Bovendien spiegelt een baby jou; doe jij onrustig, druk of nerveus; grote kans dat jouw kleine dat ook gaat doen.

Even snel die massage geven terwijl je moe bent is ook geen goed idee.

2. Regelmaat

“Rust, Regelmaat & Reinheid”, dat waren vroeger heilige regels bij het opvoeden. En dat is toch zo gek nog niet. Regelmaat is erg belangrijk voor kinderen maar zeker ook voor jouzelf.
Zorg voor regelmaat. Masseer het liefst op een vaste plek en op een vast tijdstip. Maak er een klein ritueel van, zo heeft jouw kleine al snel door wat er gaat komen en kan hij gelijk al beginnen met ontspannen omdat hij weet dat het veilig en fijn is. Regelmaat hoeft niet te betekenen dat je elke dag moet masseren (is wel heel fijn) maar kan ook zijn dat je jullie mini-momentje altijd op dezelfde manier begint en eindigt.

3. Temperatuur

Baby’s kunnen vanaf 2 à 3 maanden hun eigen lichaamstemperatuur goed regelen. De kleine is echter wel nog afhankelijk van zijn omgeving, hij kan nog niet om een deken vragen. Als je jouw baby gaat masseren is hij bloot of draagt hij alleen een luier. Door het masseren met olie en door de ontspanning van de massage zal je kleintje warmte verliezen. Vergeet jezelf ook niet; door de ontspanning van het masseren zal jij zelf ook wat afkoelen. Zorg daarom altijd voor een lekkere warme ruimte van 22 – 23°C.

Veel plezier! Laat je mij weten hoe het was of als je nog vragen hebt?

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *