Kan ik zo binnenlopen of moet ik een afspraak maken?
Ik werk alleen op afspraak. Zo kan ik rustig de tijd voor iedereen nemen.
Kan de massage altijd plaatsvinden?
Wanneer je voor de eerste keer komt, zal ik een aantal vragen met je doornemen die onder andere betrekking hebben op je gezondheid. Wanneer we besluiten dat je, om welke reden dan ook, op dat moment beter geen massage kunt krijgen, breng ik uiteraard geen massagekosten in rekening. Meestal kan de massage echter gewoon doorgang vinden.
Is die intake echt nodig?
Ja zeker! Wanneer je bij mij komt voor een massage neem ik eerst de tijd om kennis te maken en bespreken we waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ik stel je veel verschillende vragen omdat ik het belangrijk vind om naar jou als persoon te kijken in plaats van alleen naar jouw klacht. Daarna besluiten we samen hoe we de massagetijd invullen en welke delen van het lichaam deze sessie aan bod moeten komen.
Welke effecten kan een massage hebben?
Je kunt je na de behandeling geweldig voelen, ontspannen en energiek. Een massage kan ook onderliggende klachten naar de oppervlakte brengen en er is dus een mogelijkheid dat je je tijdelijk niet zo fijn voelt na een behandeling. Ook kun je spierpijn ervaren na een stevige massage.
Voor wie is een massage geschikt?
In principe kan iedereen worden gemasseerd. Toch zijn er een een aantal situaties te benoemen waarin je je beter niet kunt laten masseren.
Je kunt je prima laten masseren als je last hebt van:
- slaapproblemen
- spierpijn
- hoofdpijn
- stijfheid in de rug en/of schouders
- stress
- fibromyalgie
Je kunt je beter niet laten masseren in het geval van:
- koorts/ griep of ernstige verkoudheid
- ontsteking/ gebruik van ontstekingsremmers
- zwangerschap (eerste trimester)
- extreme pijn, extreme vermoeidheid of burn-out
- besmettelijke huidaandoeningen
(Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts of specialist)
Ik ben zwanger, mag ik gemasseerd worden?
Het wordt afgeraden om tijdens het eerste trimester (0-15 weken) van je zwangerschap gemasseerd te worden. Hierna, mits je huisarts of verloskundige geen negatief advies gegeven over massage, kun je gewoon een massage ontvangen. Er is zelfs een speciale massagetafel hiervoor aanwezig.
Wanneer mag ik gemasseerd worden na de bevalling?
De richtlijn is 4 weken na de bevalling. Bij een keizersnede is het beter om 6 weken te wachten. Omdat een massage veel doet met je lijf raad ik je aan om pas een afspraak te maken als je je weer fit voelt.
Lig ik naakt tijdens een massage?
Nee dat is niet nodig. Het ondergoed blijft aan.
Hoelang duurt een massage ongeveer? Dat ligt er maar net aan waar je zelf behoefte aan hebt.
Er zijn massages van 30 minuten tot 90 minuten. Kom je voor klachtbehandeling dan adviseer ik een eerste behandeling van 60 minuten en een aantal behandelingen van 30 minuten per keer met een frequentie van één keer per week of per twee weken.
Wat voor olie wordt er gebruik?
Ik gebruik zelf samengestelde massageolie. Deze massageolie is 100% natuurlijk en verrijkt met biologische etherische oliën, gemixt volgens de aromatherapie en geschikt voor de zwangerschap. Daarnaast gebruik ik natuurlijke olie van Weleda. Deze massageolie is 100% natuurlijk en biologisch.
Moet ik iets meenemen?
Nee je hoeft niets mee te nemen. Er zijn voldoende schone handdoeken aanwezig. Kom je voor een workshop babymassage van laat ik je via de mail weten wat je mee moet nemen voor jouw kleintje.
Hoe kan ik de massage afrekenen?
Je kan met PIN en contant betalen. Betalen met ‘de Massagebon’ is ook mogelijk.
Waarom krijg ik een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage?
Veel mensen last krijgen van een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage? Dit komt doordat het parasympatisch zenuwstelsel gestimuleerd wordt. Dit zenuwstelsel overheerst bij rust en zorgt voor een vertraging van je hartslag en ademhaling én stimuleert je spijsvertering (borrelende geluiden) en speeksel- en slijmafscheiding (snotneus).
Eigenlijk is het een goed teken van ontspanning. Na de massage zijn de symptomen snel weer verdwenen. Vraag gerust naar een zakdoekje.
Geheimhouding
Persoonlijke en medische informatie worden nooit aan derden verstrekt.
Laatste versie: 26-12-2022